Prysmian relansează P-Laser, cablul pentru tranziția energetică

Categorii: Corporate

Certificare SGS Amprenta de Carbon obținută P-LASER este primul cablu 100% reciclabil pentru transmisia și distribuția de energie care reduce emisiile de CO2 40%

05/02/2020 - 01:00 AM

Prysmian Group, lider mondial în industria de sisteme de cabluri de energie și telecomunicații, relansează cablul P-Laser, care timp de zece ani a oferit o tehnologie inovatoare pentru rețelele de transmisie de energie, asigurând performanțe electrice superioare, costuri mai mici și o sustenabilitate mai mare pentru mediul înconjurător.

P-Laser este primul cablu 100% reciclabil, eco-durabil, de înaltă performanță, bazat pe un proces cu zero emisii care reduce emisiile de CO2 cu 40%. P-Laser este complet compatibil cu cablurile și accesoriile existente și se poate lăuda cu peste 50.000 km de cablu produs. Sistemul de cablu P-Laser se bazează pe utilizarea unui material termoplastic brevetat, HPTE (High Performance Thermoplastic Elastomer), care asigură că produsul este complet reciclabil, un proces de fabricație simplificat și un impact asupra mediului mai mic decât tradiționalul XLPE (polietilenă reticulată). Tehnologia P-Laser oferă caracteristici electrice mai bune, în special performanțe mai ridicate la temperaturi ridicate, fiabilitate intrinsecă mai mare și productivitate mai mare.

Grupul sărbătorește această realizare cu o imagine reînnoită a produsului și un nou punct de reper: instalația sa de producție Pignataro Maggiore, din Italia, a obținut certificarea Amprenta de Carbon, confirmând astfel caracterul durabil pentru mediu și 100% ecologic al acestui tip de cablu chiar și în etapa de producție. Cablurile P-Laser sunt fabricate într-o singură instalație de producție continuă și nu sunt necesare reacții chimice pentru a obține proprietățile electrice stabile puternice necesare sistemelor MV și HVDC, reducând astfel timpul de producție și astfel consumul de energie și emisiile de gaz aferente.

Tehnologia P-Laser poate fi aplicată rețelelor electrice, proiectelor de energie regenerabilă și sistemelor de cablu HVDC subterane și submarine - o premieră unică în industria cablurilor.

Prysmian Group își confirmă astfel angajamentul de a sprijini rețele de energie mai inteligente și mai durabile prin gama sa de cabluri și tehnologii inovatoare. Astfel, Grupul joacă un rol cheie în schimbarea către o economie cu emisii reduse de carbon și contribuie la trecerea la sisteme de transport mai inteligente, mai fiabile și mai durabile.

Descarca  Descarca